Волинь Новини

На Волині посадовця Держгеокадастру, якого спіймали на хабарі, не відсторонили від посади

Як відомо, слідчий суддя Луцького міськрайонного суду В’ячеслав Покидюк розглянув клопотання старшої слідчої слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області Тетяни Данильчук про відсторонення від посади начальника міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Слухання справи відбулось 16 квітня. Про це йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, чоловіка викрили на хабарі у лютому. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Вимагання й одержання неправомірної вигоди). Карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Відсторонення підозрюваного від посади, на думку слідчого та прокурора, має важливе значення у кримінальному провадженні, оскільки перебуваючи на займаній посаді він може впливати на свідків, створювати штучні докази своєї невинуватості, уникнувши відповідальності, тому звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора та слідчого, які підтримали клопотання, думку підозрюваного та захисника, які, кожен зокрема, просили відмовити в задоволенні вказаного клопотання у зв’язку з його безпідставністю, аналізуючи матеріали справи, суд вважає, що клопотання не підлягає до задоволення.

Суддя постановив у задоволенні клопотання про відсторонення підозрюваного від посади начальника міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області відмовити.

Leave a Comment