Важливо Волинь Новини

Як навчаються студенти волинського вишу на карантині

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки ще до карантину були впроваджені елементи дистанційного навчання.

Про це ІА Конкурент розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.

Зі слів Юрія Громика, у перший же день після оголошення карантину у СНУ імені Лесі Українки заборонили присутність студентів і викладачів у навчальних корпусах, натомість неперервність освітнього процесу забезпечили використанням різних платформ дистанційного навчання та інформаційно-комунікаційних технологій.

«Допомогло те, що в університеті вже не один рік працює Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування, який надає технічну і методичну підтримку викладачам у створенні дистанційних навчальних курсів на платформі Moodle. Частина викладачів для організації дистанційного навчання використовує можливості платформи Office 365 від Microsoft. Це дає підстави стверджувати: елементи дистанційного (електронного) навчання в університеті активно використовували і до карантинних обмежень», – зазначив проректор.

Зараз же, коли єдиною формою навчання є дистанційна, окрім Moodle і Office 365, викладачі і студенти використовують також і інші можливості навчання онлайн, зокрема відеоконференції в Zoom, ресурси Google тощо.

Leave a Comment