Новини

На Великдень до храмів прийшли 130 тисяч українців: порушено одне кримінальне провадження

Участь у богослужіннях на Великдень взяли майже 130 тисяч осіб.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

“Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень”, – повідомив він.

За його словами, загалом святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах держави. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Також впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад десяти вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у дев’ятнадцятьох культових спорудах на території тринадцяти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі.

Так, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області – чотири, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві – по два, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по одному.

На цей час поліцейські склали три адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Leave a Comment