Новини

Яке тісто не можна вживати в період пандемії

Борошняні вироби важко назвати корисними: корисних елементів вони практично не містять, зате калорійність дасть фору будь-якому продукту. Серед усього розмаїття рецептів тіста фахівці виявили найнебезпечніший для імунної системи. Про це розповіла лікар-дієтолог Марина Курамшина. “Найбільш некорисним вважається дріжджове тісто. Його основа – вода (рідше молоко), дріжджі, борошно, яйця, масло і спеції. Таке тісто досить калорійно. Його енергетична цінність – приблизно 210 ккал на 100 грам. Приготування такого тіста – процес нешвидкий і досить трудомісткий. Бродіння займає 4-7 годин. А результат його – сумнівний. Дріжджі, потрапляючи в шлунок, починають там боротьбу з природною мікрофлорою. Це може привести до розвитку дисбактеріозу. Крім іншого, хліб з дріжджового тіста знижує імунітет, що може привести до самих різних захворювань”, – пояснила дієтолог.

У зв’язку з цим фахівець порадила, віддавати перевагу прісному тісту. Цей вид не тільки делікатніший по відношенню до органів шлунково-кишкового тракту, а й більш дієтичний в порівнянні з іншими.

Джерело: Ukrhealth.net

Leave a Comment