Важливо Новини

Заробітчани тисячами їдуть додому «на свята». Ажіотаж на кордоні ФОТО

Українці масово повертаються додому на великодні свята.  При цьому на пропускних пунктах, як виглядає, почав діяти цілий бізнес із перетину кордону заробітчанами.

Позаяк людей можна пропускати лише на автомобілях, то

До кордону українців підвозять автобусами, а вже через сам кордон їх перевозять в Україну приватні перевізники на легкових авто.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, в умовах запровадженого карантину через коронавірус на кордоні з Угорщиною залишається відкритим пункт пропуску  «Чоп (Тиса) – Захонь» в Закарпатській області, де не припинений пропуск суміжною стороною для автомобілістів.

Про це 11 квітня розповів журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram і опублікував відео, зняте з боку Угорщини.

За його словами, українці поспішають з Європи додому на Великдень (православні відзначають цього року 19 квітня, а католики – 12-го).

«На парковці біля кордону автобуси чеські, угорські та з реєстрацією інших країн.

Через кордон людей перевозять приватні перевізники на легкових авто», – каже Глагола.

Проте, як виглядає, не завжди тут вдаються аж до таких хитрощів.

Як видно з фотографій, що їх публікує саме Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, значна частина заробітчан з Європи просто переходить Тису на український бік по мосту.

При цьому, як стверджується:

Задля прискорення контрольних операцій у пункті пропуску «Тиса» залучено вдвічі більше персоналу, виділено додаткові смуги руху.
Спільно з Закарпатською облдержадміністрацією організовано перевезення подорожніх через кордон 12 автобусами, організованими Закарпатською облдержадміністрацією на договірних умовах з приватними перевізниками.
Кожні декілька години з угорськими колегами проводяться прикордонно-представницькі зустрічі, на яких вирішуються питання щодо порядку запуску та оформлення громадян.

Як відомо, згідно з розпорядженням Кабміну з 17 березня по 24 квітня держкордон закритий для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) сполучення.

Виняток, як повідомлялося раніше, – лише для легкових авто і лише деяких груп іноземців.

Якою ж є ситуація на кордоні нині – ви бачите самі.

Leave a Comment