Новини

Індексація пенсій – скільки отримають “на руки” вже у травні

В травні на українців очікує черговий перегляд і, відповідно, індексація пенсійних виплат. Уряд планує зробити все можливе, щоб пенсія кожного зросла мінімум на 100 гривень.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 251.

Згідно з постановою перерахунок пенсій відбуватиметься з коефіцієнтом 1,11. Передбачається, що такий перерахунок дозволить збільшити пенсійні виплати абсолютно всіх отримувачів цих нарахувань на 100 гривень. Разом із тим, уряд передбачив процедуру, якщо перерахунок даватиме менше 100 гривень надбавки – до отриманої внаслідок індексації суми додаватиметься сума, щоб у результаті вийшло 100 гривень плюс.

Окрім того, уряд постановив, що якщо щомісячна сума пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових виплат, цільової грошової допомоги тощо не досягатиме 2100, то уряд подбає, щоб кожен отримав таку надбавку, яка в сумі гарантуватиме отримання 2100 гривень як мінімальної виплати.

На жаль, Пенсійний фонд також оприлюднив статистику, що без підвищення пенсійних нарахувань залишаться близько 3,5 млн пенсіонерів України.

Leave a Comment