Важливо Новини

Комендантська година та надзвичайний стан в Україні: що відомо?

Заступник міністра МВС Антон Геращенко розповів, чи запровадять в окремих областях України комендантську годину і чи є необхідність на території всієї країни вводити надзвичайний стан.

Про це він сказав ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» 9 квітня.

Зазначимо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що через поширення коронавірусу в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях може бути введено комендантську годину.

“У кожній області функціонують комісії з надзвичайних ситуацій. Зараз є три області, в яких є високий  рівень зараження: Чернівецька, Івано-Франківська та Тернопільська”, – зазначив він.

“Рішення щодо запровадження комендантської години будуть ухвалювати місцеві комісії з надзвичайних ситуацій. Поліція буде лише виконувати такі рішення, якщо їх ухвалять за згодою і порозумінням місцевої влади. І якщо це справді буде обгрунтовано розвитком захворюваності”, – наголосив Геращенко.

Також він нагадав: карантин запровадили в Україні і зокрема, посилили з 6 квітня, задля того, аби зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції.

При цьому заступник очільника МВС наголосив: “На цей час немає необхідності запроваджувати надзвичайний стан в країні”.

За його словами, таке рішення ухвалюватимуть на місцевому рівні, якщо у певному регіоні виникне необхідність через ще вищий рівень захворювання на коронавірус.

Leave a Comment