Волинь Новини

COVID-19 підтверджено ще в одного волинського медика

Особливу увагу приділили розгляду актуальних нині питань щодо стану епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, результатів роботи із запобігання поширенню зазначеного вірусу, проблем та шляхів їх вирішення.

Із ситуацією на Волині і в Україні ознайомила завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦМ України” Людмила Маляр. При цьому вона повідомила, що у Ковелі на COVID-19 захворів медичний працівник, що лабораторно підтверджено методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

Постійно опрацьовуються списки прибулих у місто з-за кордону та контактних осіб. Спільно з медичними працівниками та Ковельським відділом поліції ведеться спостереження за станом їх здоров’я та контроль за дотриманням вимог самоізоляції.

Створені епідеміологічні бригади для заключної дезінфекції у вогнищах інфекції з метою локалізації та недопущення розповсюдження.

Микола Король – начальник Ковельського міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомив, що проведено обстеження суб’єктів господарювання стосовно забезпечення режиму роботи в умовах карантину.

Йдеться про вимоги:
– один відвідувач на 10 м кв площі торговельного залу за умови дотримання між ними не менше як 1,5 м із встановленням спеціальних позначок;
– наявність відповідної інформації для споживачів щодо кількості одночасного обслуговування в торгових/операційних залах та дистанції між ними;
– проведення поточної дезінфекції приміщень, а також реалізації продуктів харчування у фасованому та ізольованому вигляді.

Здійснено обхід понад 140 закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами зв’язку, пальним, засобами гігієни, аптечних закладів та поштових перевезень. Виявлено певні недоліки. Проведено роз’яснювальну роботу з працівниками та попереджено про їх персональну відповідальність за невиконання рішення Кабінету міністрів.

Підсумовуючи розмову, міський голова Олег Кіндер наголосив, що кожен ковельчанин має подбати про власну безпеку у час пандемії. Перш за все необхідно дотримуватись визначених заборон та обмежень, правил особистої гігієни.

Leave a Comment