Новини

У Києві рекордно впали ціни на оренду квартир – готові здати “за комуналку”, лише б протриматися на плаву

Багато ріелторів запускають так звані аукціони по оренді.
 
В Києві через тривалий карантин масово порожніють знімні квартири, за підрахунками ріелторів зараз у столиці простоює кожна четверта квартира. Через зменшення попиту господарі готові поступатися чи не вдвічі більше.

Про це повідомляє інформаційний портал “Країна”.

За оцінками фахівця з нерухомості мережі RE/MAX Михайла Артюхова, вакантність орендного житла зараз — до 25%. Через це господарі масово знижують ціну, щоб квартира не простоювала.

Наприклад, однушка на Бессарабській площі з євроремонтом , меблями і побутовою технікою здається за 9 тисяч гривень на місяць. Раніше її здавали за 25 тисяч, а зараз готові сторгуватися навіть за 7 тисяч гривень, тобто, ціна впала в чотири рази. Буквально місяць тому про такі ціни ніхто і не чув.

Думаю, скоро можна буде знайти варіанти проживання тільки за комуналку, тобто взагалі без орендної плати”, — говорить Артюхов.
Артюхов зазначив, що в Києві з початком карантину ринок оренди житла обрушився практично у всіх сегментах. Тепер господарі розривають договори зі спеціалізованими агентствами, які раніше забезпечували їм подобову оренду, і намагаються самостійно здати житло на тривалий термін. Але і на ринку довгострокової оренди зараз попит невеликий.В останні час бізнес на знімних квартирах увійшов у моду. Якщо українці мали хоч якісь заощадження, то відразу ж вкладали їх у нерухомість. І здавали житло в оренду – добову або довгострокову. Такі інвестиції давали до 10-15% річних у доларах, тоді як у банку розмістити валютний депозит можна було максимум під 5% річних.

Але зараз з настанням карантину через зниження попиту, багато хто не знає що робити.

“Деякі власники взагалі живуть не в Україні. Тобто, якщо орендар зараз виселяється, вони навіть не можуть приїхати прийняти цю квартиру. І як її далі здавати — незрозуміло”, — розповів Михайло Артюхов.
Багато ріелторів запускають так звані аукціони по оренді – стартують з найнижчих цін і поступово рухаються вище. Якщо немає попиту, то претендент може зняти житла за мінімальними розцінками.

Обов’язково підпишись на наш канал в Telegram, щоб не пропустити найцікавіше.

Leave a Comment