Волинь Новини

На Волині ОСББ виступає проти реконструкції парку біля свого будинку

Співвласники багатоквартирного будинку, що у Ковелі, категорично не хочуть такої реконструкції центрального парку, яку запропонували її розробники. Про це повідомляє КовельРайон.

Як відомо, жителі будинку № 104 на вулиці Незалежності  звернулися із заявою до Ковельського міського голови Олега Кіндера про те, що вони рішуче не згідні із запропонованою реконструкцією площі зі сторони парку та центральної вулиці, виступають проти встановлення лавок для відпочинку біля своїх вікон та головної ялинки міста.

«Оскільки, вже було встановлення маленьких чотирьох лавок («Мандруюча книга») біля вікон, що зробило неможливим життя в будинку збиранням на тих лавках великих компаній, які вживали там алкоголь, курили цигарки і не тільки, галасували, включали гучно музику і т.д. до самого ранку. Окрім цього, з нашого двору зробили громадський туалет. Отож, ми категорично проти встановлення лавок відпочинку біля наших вікон, бо цим рішенням зробите теж, що і було до демонтажу «Мандруючої книги», але тільки в три рази гірше», – повідомляє від імені мешканців у заяві до мера голова правління ОСББ «Ковель Центральний» Олег Жук.

Окрім цього, жителі багатоповерхівки не хочуть біля своїх вікон і головної ялинки міста, бо в новорічні свята тут буде створюватися галас, масові гуляння до ранку, а в будинку проживають літні люди та малі діти.

«Ми пропонуємо її перенести до Центральної сцени, там вона нікому не заважатиме та й буде краще проводити святкові заходи. Або перенести її на місце будівлі музею, поскільки та будівля вже просто розвалюється і, тим паче, вона не сильно вписується в оновлений парк», – зазначає Олег Жук.

Як відомо, міська влада в умовах карантину хоче провести громадські слухання по реконструкції центрального парку міста в режимі прямої відеотрансляції 8 квітня 2020 року о 15-й годині. З цього приводу в Єдиній системі місцевих петицій створили електронну петицію з вимогою до влади перенести провести слухання вже після закінчення карантину.

Leave a Comment