Новини

На Закарпатті жінка з коронавірусом два дні співала в церковному хорі і заразила 19 чоловік

У Мукачеві 69-річна місцева жителька, у якої першої в області був підтверджений коронавірус, заразила не менше 19 осіб. Жінка з температурою два дні поспіль ходила в Свято-Михайлівський собор, де співала в церковному хорі. Про це пише “Обозреватель”.

“Її чоловік повернувся із заробітків в Італії, у нього начебто ознак хвороби не було. А ось жінка відчула себе погано, але навіть з температурою пішла в Свято-Михайлівський собор, який знаходиться на околиці Мукачева. Вона там співала в церковному хорі два дні поспіль . в результаті тепер всі учасники хору під підозрою на коронавірус. Інші працівники церкви і парафіяни звернулися до лікарів зі скаргою на погане самопочуття “, – розповіли в Закарпатській облдержадміністрації.

Всього до лікарів зі скаргами на погане самопочуття звернулися 50 осіб, які контактували з першої хворої. Перший тест показав коронавірус у 19 з них.

Правда, як виявилося, чоловік жінки, який працював в Європі далекобійником, не заражений коронавірусом. Можливо, пенсіонерка підхопила COVID-19 від когось іншого. Зараз вона знаходиться на лікуванні в інфекційній лікарні Ужгорода.

Як розповідають в ОДА, перший тест жінці зробили в Мукачево, він виявився позитивним. Потім тест повторили в Мукачівській центральній районній лікарні, він теж виявився позитивним. Тепер матеріали передали до Києва, там повинні провести ПЛР-тест, який і дасть відповідь, чи хвора жінка коронавірусом.

Leave a Comment