Важливо Новини

Обмеження діятимуть навіть після закінчення карантину, – Шмигаль

Кабінет міністрів затвердив список додаткових обмежень у зв’язку із карантином.

Про йдеться у відеозверненні прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Він зазначив, що урядове рішення оприлюднять згодом.

Лишиться працювати лише 21 пункт пропуску. Також вводиться обов’язкова обсервація всіх без винятку осіб, які прибувають в Україну, терміном на 14 днів”, – сказав голова уряду.

“Ще одне обмеження і посилення заходів з розірвання ланцюжка захворювання – забороняється пересуватися по вулицях більше, ніж 2 особам, за виключенням супроводу дітей”, – зауважив Шмигаль.

Прем’єр закликав українців утриматися від прогулянок у парках, походів на шашлики і відвідування інших місць відпочинку на найближчі три-чотири тижні.

“Ці заходи можуть бути незручними, але це треба для вашої безпеки. Окремо підкреслюю – ми не зупиняли і не будемо зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру. Все це працює і буде працювати надалі”, – запевнив Шмигаль.

За його словами, Україна не може дозволити собі не працювати півроку чи навіть два-три місяці. За розрахунками урядовців, за три тижні ті, хто вже зараз є хворими на коронавірус, мають одужати. А введені обмеження мають завадити хворобі поширюватися далі.

“За нашим планом, якщо буде зафіксована динаміку знижування захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів”.

Процес буде відбуватись у кілька етапів. Спочатку на роботу зможуть піти люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту.

Прем’єр каже, що це дозволить вже з початку травня почати рестарт економіки. Але разом з цим це не означатиме послаблення інших карантинних заходів.

Оскільки загроза поширення хвороби за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

Всі без виключення будуть зобов’язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин може буде продовжений.

Шмигаль наголосив, що уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки

Leave a Comment