Новини

Відправлені «за свій рахунок» на час карантину можуть отримати допомогу від держави

Офіційно оформлені працівники малих та середній підприємств, які залишилися без роботи і доходу під час карантину, можуть отримати грошову допомогу від держави. Про це заявили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

30 березня Верховна Рада прийняла закон про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу, в рамках якого були прийняті норми про підтримку малого і середнього бізнесу на період карантину.

Кому заплатять

Зокрема, вводиться поняття часткового безробіття на період дії обмежувальних заходів, встановлених Кабінетом міністрів для запобігання виникнення і розповсюдження коронавірусу.

Допомога по частковому безробіттю надаватиметься роботодавцям, які відносяться до суб’єктів малого і середнього підприємництва. Щоб отримати цю допомогу треба звернутися до Центру зайнятості за місцем реєстрації підприємства як платника єдиного внеску.

Які документи потрібні

  • заява в довільній формі;
  • копія наказу з зазначенням дати початку зупинення (скорочення) виробництва та переліком карантинних заходів
  • відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  • довідка про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлені трудові відносини.

Leave a Comment