Важливо Новини

Як виплачуватимуть пенсії за квітень

Як відомо, 2 квітня Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій. Під час карантину пенсії і державні соціальні допомоги в Україні будуть змінені автоматично.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.

“Врегульовані питання продовження виплати на період карантину всіх пенсій і допомоги людям, у яких в даний час повинна відбутися я перекомісія МСЕК і ЛКК про встановлення інвалідності і перепризначення (продовження) пенсій та допомог на новий період, без заяв і без будь-яких документів”, – йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики відзначають, що після закінчення терміну дії карантину або обмежувальних заходів орган соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду здійснить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги або пенсії на підставі поданої особою заяви (результатів повторного огляду медико-соціальної експертизи) та необхідних документів.

Також у відомстві зазначають, що 2 квітня Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій. На пенсійні виплати спрямовано 1 млрд 596 млн гривень.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла рішення про державний бюджет на 2020 рік, який передбачає, що субсидії, пенсії і зарплати у наступному році зростуть.

Leave a Comment