Важливо Новини

Шмигаль зробив термінову заяву, повідомивши коли уряд послабить карантин в Україні

Кабінет Міністрів у разі зниження динаміки захворюваності на коронавірус планує наприкінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні, про що у відеозверненні заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то наприкінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес відбуватиметься в кілька етапів», – сказав він.

За його словами, спочатку на роботу підуть люди працездатного віку, паралельно відновлюватиметься рух громадського транспорту

Окрім цього, Кабінет Міністрів затвердив список додаткових обмежень у рамках карантину.

«Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Після довгого обговорення уряд затвердив список додаткових обмежень», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, уряд анонсував посилення карантинних заходів. Зокрема, заборону: перебування в громадських місцях без маски чи респіратора; переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків тощо

Leave a Comment