Волинь Новини

Луцький аеропорт хочуть зробити приватним якнайшвидше

ПАТ «ЛУЦЬКЕ АВІАПІДПРИЄМСТВО», якому належить аеропорт у селі Крупа Луцького району, хочуть терміново зробити приватним.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Дане питання розглядалося на засіданні постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації.

Наразі Луцька міська рада є власником 30,08 % статутного капіталу товариства. Відповідно до листа голови правління ПАТ «ЛУЦЬКЕ АВІАПІДПРИЄМСТВО», (Герилів В.Ф.) збереження акціонерного товариства як публічного на цей час суперечить чинному законодавству України і вимагає значних фінансових, організаційних та інших затрат: проведення щорічного аудиту, допуску акцій до торгів на фондовій біржі, тощо.

Фактичний стан Товариства не відповідає вимогам здійснення процедури допуску акцій до торгів на фондовій біржі. В той же час Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку порушена справа щодо ПАТ «ЛУЦЬКЕ АВІАПІДПРИЄМСТВО», про правопорушення на ринку цінних паперів та вказано про необхідність приведення статуту та внутрішніх положень товариства у відповідність до Закону України від 16.11.2017 № 2210-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».

Представник ПАТ «ЛУЦЬКЕ АВІАПІДПРИЄМСТВО», який завітав на засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації, наполягав на тому, щоб депутати підтримали перетворення підприємства у приватне акціонерне.

«Це треба прийняти поскоріше. Та й ніякий аеропорт для Луцька там не потрібний і не світить. У Рівному достатньо», – висловився він.

Крім того, «Луцькому авіапідприємству» належать близько 100 га землі. Наразі перспективи її використання невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСкандальне «Луцьке авіапідприємство» звертається до Луцькради про зміну типу власності

Слід додати, що Волинська прокуратура відкривала провадження щодо нецільового використання землі, на якій акціонери вирощували сільськогосподарські рослини.

«Сьогодні, акціонери зацікавлені більше в приватизації землі ніж у розбудові аеропорту. Представник акціонерів приніс незрозумілу звідки взятий аркуш витягу і почав аргументувати, що їм потрібно перейти з публічного на приватне акціонерне товариство. Лунали різні мотиви, для чого їм це потрібно, але щоразу це були непереконливі аргументи. Також представник акціонерів злукавив та намагався приховати те, що землю біля аеропорту використовували не за її цільовим призначенням», – прокоментував голова комісії з комунального майна та приватизації Андрій Білан.

Комісія з комунального майна та приватизації не підтримала даного проєкту рішення. Остаточне рішення за депутатами Луцької міської ради.

Leave a Comment