Важливо Волинь Новини

Поліція розслідує випадки інфікування коронавірусом у Луцьку

Начальник  ГУНП в області Юрій Крошко розповів, що на сьогоднішній день на Волині зафіксовані два правопорушення, які регулюються статтею 325 Кримінального Кодексу України, йдеться про порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Юрій Крошко каже: одне з правопорушень, яке нині розслідують волинські поліцейські, стосується випадків зараження медпрацівників. Про це інформує видання Суспільне мовлення України.

Начальник ГУ Нацполіції Волині Юрій Крошко: “На сьогоднішній день з початку карантину в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про два факти, відповідальність за які передбачена ст.325 ККУ. Один факт робота однієї з мереж, коли не реагували на наші зауваження і продовжували. Інший факт – це по факту неналежного виконання своїх службових обов’язків у зв’язку із розповсюдженням інфекції службовими особами управлінь охорони здоров’я. Поки що без прізвищ. Слідство встановить: хто і в чому винен.”

Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, станом на сьогодні у Луцькій міській клінічній лікарні вісім медпрацівників інфікувалися коронавірусом. Першою, у кого виявили COVID-19, серед працівників лікарні, була директорка закладу Лариса Духневич. Вона спочатку лікувалася у закладі. Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк ситуацію з інфікуванням працівників лікарні коронавірусом прокоментував так:

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк: “Епідрозслідування проводяться також епідеміологами. Цей випадок розглядає і національна поліція. Я б утримався від коментарів, бо по-різному трактують коментарі. З одного боку: якщо у тебе першого знайшли, це не означає, що ти є джерело. Займаються цим і органи і епідеміологи. Будуть результати – вони вам будуть повідомлені.

Нині у 80-ти медпрацівників Луцької міської клінічної лікарні, які могли контактувати із інфікованими, відібрані матеріали для аналізу на виявлення коронавірусної інфекції, – про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. Перевірити усіх працівників на наявність коронавірусу не можуть, сказала Тетяна Щербак. Каже: це економічно недоцільно.

Leave a Comment