Новини

У Сумах оштрафували на 17 тисяч гривень чоловіка, бо той був без медичної маски

Суд у Сумах оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень за те, що той зайшов до супермаркету “АТБ” без маски. Про це повідомляє Судова влада України.

Як відомо, 48-річний Павло Костенко пішов до магазину 30 березня, на другий день після того, як Сумська міськрада заборонила відвідувати громадські місця без масок або респіраторів.

Костенка не пускав всередину охоронець, зав’язалася суперечка. В результаті охоронець викликав поліцейських, які склали протокол за статтею 44-3 адмінкодексу – «порушення правил карантину».

Наступного дня відбувся суд. На засідання Костенко прийшов уже в масці, яку йому подарували поліцейські. Натомість, за його словами, секретар судді був без маски.

«Суддя каже: треба було пошити. А я ж не швачка! Я не вмію їх шити, я навіть не знаю, як воно шиється. Воно ж від чогось захищати повинно, а не просто шматок ганчірки вирізав», – каже Костенко.

Окрім штрафу в 17 тисяч гривень, він має сплатити 420 гривень судового збору. Костенко планує подавати апеляцію, бо є пенсіонером МВС із пенсією у 3 100 гривень.

До слова, з 17 березня, коли з’явилася стаття про порушення правил карантину, поліцейські оформили за нею 3120 протоколів.

 

Leave a Comment