Новини

Лікування хворого на коронавірус коштуватиме до 30 тисяч гривень

У Кропивницькому наразі опрацьовують питання фінансування лікування хворих на коронавірус. Лікування одного пацієнта сягатиме від 16 до 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє міська рада Кропивницького.

Наразі базова у протидії COVID-19 Центральна міська лікарня має можливість надавати безкоштовну допомогу в перші дні госпіталізації хворих, а в подальшому, виходить із наявних фінансових і матеріальних можливостей та залучає інші джерела фінансування.

– Загальна вартість курсу лікування хворого на коронавірусну інфекцію, в залежності від тяжкості перебігу захворювання, складає від 16 до 30 тисяч гривень, – розповіла начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук. – В межах наявних можливостей, лікарня надає допомогу у перші дні безкоштовно, а потім доводиться вишукувати додаткові джерела фінансування. Тож сьогодні перед міською владою стоїть завдання вишукати фінансовий ресурс з міського бюджету для забезпечення даної потреби, а також встановлення стимулюючих виплат медичним працівникам, задіяним до роботи з COVID-19, відповідно до чинного законодавства України.

Відзначимо, в рамках старту з 1 квітня другої черги медреформи за лікування пацієнтів з коронавірусом має сплачувати медзакладам (які попередньо уклали контракти) Нацслужба здоров’я України.

Leave a Comment