Новини

Шмигаль запропонував тимчасово урізати зарплати топ-чиновникам

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував тимчасово урізати зарплати чиновників, які заробляють більше 47 тис. гривень. Винятком стануть лише ті, хто задіяний у боротьбі з коронавірусом або займається питаннями нацбезпеки і оборони. Про це в неділю, 29 березня, він повідомив в своєму Telegram-каналі.

«Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату більше 10″ мінімалок “(зараз 47 тисяч гривень), отримували лише половину. Виняток – працівники, задіяні в заходах по боротьбі з COVID-19 та заходи щодо нацбезпеки і оборони. Ми хочемо на 30% зменшити розмір оплати праці і винагороди керівникам і членам спостережних рад держпідприємств і держкомпаній », – написав Шмигаль.

Раніше прем’єр-міністр заявляв, що Кабмін завершив роботу з перегляду бюджету. У ньому затверджені такі важливі позиції, як додаткові виплати медикам, які борються з коронавірусом, фінансова підтримка пенсіонерів, а також посібники українцям, які втратили роботу під час карантину.
Згідно з останніми даними, в Україні офіційно зареєстровано 418 випадків зараження коронавірусів, дев’ять людей загинули, п’ять – одужали.

Leave a Comment