Важливо Новини

У селі Тинне на Рівненщині дві смерті від коронавірусу. Що сталося і як воно живе

Село Тинне Сарненського району на Рівненщині нині заблоковане, там впровадили суворі карантинні заходи. У Тинному вже дві смерті через коронавірус. І багато інфікованих.

Ще 25 березня у Сарненській районній лікарні померла 60-річна мешканка села Тинне. Однак те, що вона померла через коронавірус,  підтвердили вже після її смерті.

Захворіла жінка ще 13 березня. 19-го березня була госпіталізована в реанімацію Сарненської лікарні з двобічною негоспітальною пневмонією.

Поховали з усіма традиціями

Поховали померлу в рідному селі. За звичною традицією не дотримуючись заходів безпеки.

Як розповів староста села Олександр Трохимець рівненському виданню «Радіо Трек», про діагноз жінки в селі дізналися лише після того, як поховали.

“Похорон відбувався у молитовному будинку протестантської церкви. Але жінка, яка померла, не була її парафіянкою. Вона взагалі не ходила ні до якої церкви. А ховали у протестантській церкві, бо хтось ж мусить ховати. Родичі звернулися з проханням і тому так”.

«Наші проповідники були причетні до цих похорон. Була родина присутня та близькі люди. Про хворобу не було відомо, бо було зовсім інше заключення медичне. Ви розумієте, як хоронять людей з коронавірусом – коли є діагноз, коли супровід надається, певні установи займаються похороном. Цього всього не було зроблено». Старший пресвітер Рівненського обласного об’єднання Української Церкви ХВЄ Олександр Коток.

Олександр Коток запевнив, що всі проповідники на самоізоляції.

«Люди в селі в певній мірі схвильовані. Десь трошки переживають у кожній сім’ї. Але ми стараємось, як служителі, спільно з місцевою владою знаходити можливості заспокоювати людей, вчити і застерігати від помилкових дій. Самоізоляцію ми сьогодні пропонуємо на рівні церков і на рівні села. Ми скасували всі церковні і публічні заходи», – каже пресвітер.

Ізолювали ціле село

Згодом у Тинному підтвердили коронавірус ще у 8 інфікованих коронавірусом. Всі вони перебувають в інфекційному відділенні сарненської лікарні. Ніхто з тих людей з кордоном останнім часом не був, але в селі є багато заробітчан.

Жителям села заборонили виїздити з нього.

На всіх виїздах чергує поліція та працівники ДСНС.

У селі мешкає до 5 тисяч людей. Магазини там працюють, доставка продуктів харчування здійснюється.

Проблем із доставкою продуктів та ліків до села немає. Діють близько десяти продуктових магазинів та дві аптеки.  Працівники ДСНС здійснюють санітарну обробку техніки, яка їде у село. До Тинного передали 500 захисних масок для соціально незахищених мешканців села. Зокрема для пенсіонерів та інвалідів.

Друга смерть в Тинному

28 березня стало відомо про другу смерть від коронавірусу на Сарненщині. Це ще одна людина із 9-ти мешканців Тинного, яким підтвердили коронавірус.

«Жінка родом із села Тинне 62 року народження. Померла сьогодні, 28 березня, близько 19 години. Попередньо у неї лабораторно підтвердили COVID-19», повідомив голова РДА  Олександр Кохан.

Leave a Comment