Новини

Путін наказав позбавляти землі кримчан без громадянства РФ: реакція України

Президент Росії Володимир Путін розширив перелік територій, земельні ділянки на яких не можуть бути у власності “іноземців” і “іноземних юридичних осіб”, додавши до них прибережні ділянки окупованого Криму.

Міністерство закордонних справ України засудило “указ” Путіна і закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора.

“МЗС України засуджує підписання 20 березня указу президента Росії №201, який додав Крим до переліку прикордонних територій РФ, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати у власності земельні ділянки”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що указ є незаконним кроком РФ щодо привласнення об’єктів української державної і приватної власності в окупованому Криму.

“Підписання указу – це черговий незаконний крок Москви щодо привласнення об’єктів української державної і приватної власності на території незаконно окупованого Криму, грубе порушення українського законодавства і міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС також зазначили, що Україна використає всі можливості міжнародного права і міжнародних судових інстанцій для скасування указу та притягнення Росії до відповідальності і за це правопорушення, а також закликали світ посилити тиск на РФ.

“Закликаємо міжнародне співтовариство продовжувати посилювати тиск на державу-агресора, у тому числі шляхом запровадження санкцій”, – закликали у відомстві.

Leave a Comment