Важливо Волинь Новини

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл назвав “понтами” освячення вулиць під час карантину

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл не підтримує освячення вулиць під час карантину і проти участі в таких дійствах прихожан.

“Є священне дійство, а є понти”, – сказав він в інтерв’ю громадському діячу, керівнику туристичного агентства “Патріот” Богдану Климчуку. Відео розмови він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці. 

“Якщо їздять, хизуються, як вони там люблять, наприклад, робити служіння в літаку – це понти.  На жаль, церква теж потрапляє на гачок піару, показує, яка вона сучасна, модернова. Треба звершувати хресні ходи, треба освячувати, але за участі людей. Хресний хід заохочує людей до якихось дій, укріплення у вірі, нагадування якоїсь теми. А якщо сіли на машину, покропили і одразу відеоролик випустили, мовляв, ось, ми зробили таке священне дійсто, то толку від того буде мінімум. Або ще більше буде гріха. Я проти такого”, – сказав митрополит.

“Там, де ти просто хочеш показати, як ти турбуєшся про людей, а та турбота проявляється лише в тому, що ти покажеш це у відеоролику, то я проти такого. Тому ми не посилаємо нікого і не звітуємо одразу, як ми любимо місто і скільки священників вже скропили місто”, – додав він.

Волинська єпархія ПЦУ наразі не проводить хресні ходи і просить прохожан дотримуватись карантину.

2 коментарі

Leave a Comment