Волинь Новини

Надзвичайна ситуація – засторога, а не привід для паніки, – Волинська ОДА

Про перший підтверджений випадок захворювання на коронавірусну хворобу в області та введення надзвичайної ситуації в країні йшлося під час брифінгу, що відбувся сьогодні, 25 березня, в облдержадміністрації.

Про ситуацію із протидією поширенню коронавірусу на Волині розповіли заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Зокрема, як повідомила Тетяна Щербак, станом на 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків захворювання на вірусну хворобу COVID-19, з них 1 – на Волині. Хвора – 7-річна дівчинка, яка разом з усією сім’єю перебуває під постійним наглядом лікарів та почувається задовільно. Тести зроблені також обом батькам дитини, у батька результат негативний, тобто коронавірусної хвороби не виявлено, результати обстеження матері ще очікуються, однак, як свідчить попередній огляд лікарів – вона здорова.

Також заступник голови облдержадміністрації повідомила про введення надзвичайної ситуації в країні та наголосила на необхідності дотримання карантинних заходів.

«Просимо вас ще більше дотримуватися режиму карантину, – зауважила Тетяна Щербак. – Не гуляти з дітьми на дитячих майданчиках, де є велике скупчення людей, обирайте безпечні місця. Найкраще зараз – це перебування вдома».

Окрім того, вона вкотре наголосила, що за порушення норм карантину існує відповідальність, у тому числі й за порушення вимог самоізоляції.

На продовження розмови Ігор Ващенюк висловив думку, що введення надзвичайної ситуації – цілком логічний крок, адже наразі джерело більшості інфікувань відбувається саме всередині країни. І хоча ще будуть продовжувати виявлятися випадки захворювання, однак, надзвичайна ситуація – не привід для паніки, це ще одна засторога, нагадування, що карантинних заходів необхідно суворо дотримуватись.

«Якщо дотримуватись умов карантину, самоізоляції, то ланцюжок цих захворювань можна перервати та уникнути більш складної ситуації, аби наші медичні заклади не були перевантажені, а волиняни були здорові», – зауважив посадовець.

Відповідаючи на запитання журналістів, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації повідомив, що в області будуть встановлені блок-пости, наразі це питання опрацьовується патрульною поліцією області. Однак, він наголосив, що ніякі спеціальні міри, які можуть обмежувати права та свободи громадян, вводитись не будуть, позаяк це не надзвичайний стан. Режим надзвичайної ситуації дає можливість усім відповідним службам діяти більш скоординовано та злагоджено у ситуації поширення коронавірусу.

Leave a Comment