Новини

Що зміниться в Україні через режим надзвичайної ситуації – роз’яснення

25 березня, Кабінет Міністрів оголосив надзвичайну ситуацію по всій Україні на 30 днів. Стало відомо, що саме зміниться для українців. Про це пише “РБК-Україна“.

Під час надзвичайної ситуації влада і служби цивільного захисту працюватимуть посилено та у спеціальному режимі. НС в Україні не передбачає втручання держави в управління приватними компаніями чи обмеження прав та свобод українців.

Таке рішення українська влада прийняла для координації дій центральної та місцевої влади та щоб посилити координацію всіх служб, задіяних для запобігання поширенню коронавірусу. Наприклад, це посилення охорони громадянського порядку, інформування громадян, дезінфекція об’єктів та територій, санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи.

Також Кабмін додатково постановив:

– належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;

– залучити до роботи на цих пунктах працівників і технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;

– ретельно дезінфікувати всі приміщення, дороги та тротуари;

– надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Leave a Comment