Новини

Це повинно бути в кожній аптечці – Комаровський створив список на випадок ГРВІ-апокаліпсису

Що ж на період карантину повинно бути в аптечці у кожного українця

Як відомо, в Україні введено карантин через активне поширення коронавірусной інфекції covid-19. На 25 березня в Україні кількість заражених наближається до 100 і влада не виключає можливості, що карантин можуть продовжити і після 3-го квітня.

У зв’язку з цим відомий український лікар Євген Комаровський записав нове відеозвернення, в якому відповів на найпоширеніші питання українців про коронавірус COVID-2019 і повідомив, що повинно бути в кожній аптечці під час карантину.

Лікар розповів, що не може назвати якісь препарати, які б варто було приймати в якості профілактики або лікування коронавірусу, так як таких препаратів не існує.

“Коли заявляють, що якісь ліки допомогли вилікуватися від коронавірусу… Тоді нічого б втрачати, пробували все і щось допомогло”, – сказав лікар і додав, що якщо комусь якісь ліки допомогли, то це зовсім не означає, що воно допоможе всім.

Для того, щоб говорити про ефективність препаратів, за словами Комаровського, потрібно, щоб їх приймали як мінімум сто людей у критичному стані. Він розповів українцям, що на період карантину повинно бути в аптечці кожного українця:

-Засіб для пероральної гідратації.

-Жарознижуючі препарати (парацетамол, ібупрофен)

-Сольові розчини для промивання носа.

-Судинозвужувальні краплі.

Для профілактики коронавірусу Комаровський рекомендував нічого не пити. Звичайні вітаміни в таблетках він порадив вживати тільки тим, у кого недостатньо в раціоні їжі з вітамінами або діагностовано дефіцит конкретного вітаміну.

Leave a Comment