Волинь Новини

На Волині медики «швидкої» працюватимуть за новими інструкціями. ВІДЕО

Медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тестування на COVID-19. Про це розповіли у Міністерстві охорони здоров’я. Працівники «швидкої» постійно отримують нові інструкції роботи на час пандемії – розповіла Суспільному лікарка однієї з волинських бригад екстреної допомоги Ангеліна Воробей.

З її слів, медикам видали набори індивідуального захисту. Їх, каже лікарка, недостатньо щоб уберегтися від коронавірусу. Нині жодна бригада не має в наявності респіраторів.

Фельдшер карети швидкої Сергій Проць показує набір індивідуального захисту для медиків від коронавірусу. Таких у машині три – для нього, лікаря та водія. Його колега Ангеліна Воробей розповідає, що входить до протиепідемічного набору.

Ангеліна Воробей, лікарка з медицини невідкладних станів:

“Бахіли, халат хірургічний, шапочка, маска тришарова і рукавички”.

Усі складові набору, крім захисних окулярів, одноразові. Його, каже медичка, відкриють, коли поїдуть на виклик до хворого із підозрою на коронавірус. Нині, каже, усе залежить від того, як виклик оформить диспетчер. У Херсоні 19-го березня у самоізоляцію пішла бригада швидкої, яка виїздила на виклик до чоловіка із ознаками ГРВІ. Телефоном пацієнт не повідомив диспетчера, що днями повернувся з закордону.

Ангеліна Воробей, лікарка з медицини невідкладних станів:

“Комплекти ж ми вдягаємо тоді, коли передають виклик як підозра, а буває багато викликів в яких підозри не озвучують люди і тому не знаємо чи там були контакти. Є люди, які можуть цього не сказати, а це небезпека”.

У Волинському центрі екстреної медичної допомоги диспетчери працюють за новими інструкціями, каже завідувач оперативної роботи швидкої Андрій Абрамов.

Детальніше – у сюжеті UA:Волинь.

Leave a Comment