«Карантин буде довгий. Навіть не мрійте, що все закінчиться через два тижні» – журналіст, який був у обсервації у Нових Санжарах

45804

Журналіст Олександр Махов, який перебував у обсервації в Нових Санжарах, переконаний – карантин триватиме більше, ніж два тижні. Про це він написав у своєму Facebook. Журналіст закликає ізолюватися не лише літнім людям, а і молодим. І запевняє – шанси одужати великі.

“Про карантин (від людини, яка пережила обсервацію)
Треба бути реалістом. Буде багато хворих. Тисячі. То спитайте себе – краще 1000 за тиждень чи 1000 за два місяці.
Нині, за статистикою, один інфікований заражає більше однієї людини (в середньому двох).

Коронавірус розповсюджується з шаленою швидкістю. В Україні, скоріше за все, буде як в Китаї та Італії. Тобто дуже погано. Іспанія вже обійшла за кількістю заражених Південну Корею. Франція та Німеччина обійде до кінця тижня. В Україні вже чотири людини заразилися всередині країни (вони не їздили за кордон).

Нині час подвоєння кількості заражених у світі складає – 2-5 днів. Тобто якщо 17 березня в Україні 7 підтверджених хворих, то через тиждень буде не менше 14.
Можна будувати теорії та звинувачувати владу у приховуванні реальних даних. Але очевидно, що коронавірус тут і він розповсюджується.

Епідемію дуже важко зупинити але ми можемо спробувати це зробити. Саме ти можеш спробувати це зробити.

Чим менше ти будеш контактувати з іншими людьми, тим меншою буде швидкість розповсюдження вірусу. Логічно, що вірусу важче перейти від людини до людини, якщо люди не контактують. Дякую, кеп.

Жорсткі карантинні заходи – закриття шкіл, ресторанів, метро, відміна рейсів – потрібні не для того аби зупинити епідемію. Такі заходи потрібні – лікарям. Ще раз – ЛІКАРЯМ. Аби дати можливість підготуватися поки хвороба буде поступово розповсюджуватися, а не швидко. Хворі ТОЧНО будуть. Але 1 000 хворих за тиждень, не одне й те саме, що 1 000 хворих за два місяці. Ми всі знаємо стан вітчизняної медицини. Давайте просто дамо їм шанс. Бізнесмени вже зараз купують апарати ШВЛ для лікарень. То хай купують, поки у нас десять хворих, а не мільйон.

В Ухані – в епіцентрі коронавірусу, карантинні заходи ввели із запізненням на кілька тижнів. Це призвело до величезної кількості хворих та померлих. Але одразу після введення карантину швидкість розповсюдження інфекції впала до мінімальних показників. Як розповідали мені українці в обсервації, – в Ухані їжу доставляли додому, а вікна рекомендували відкривати кілька разів на день по 10 хвилин.

Як це не дивно але лікарі рекомендують першими ізолюватися молодим та здоровим. Так більше вірогідність зменшити пікові показники хворих в конкретний проміжок часу.
Ще простіше – зараз захворіє і так велика група ризику (літні люди та люди із хронічними болячками) і тому варто відтягнути момент зараження молодих і сильних або взагалі уникнути його.

Якщо всі будуть дотримуватися карантину, то вдасться розтягнути у часі кількість заражених і дочекатися поки створять вакцину. Молоді та сильні просто перехворіють. А дехто взагалі не заразиться через свою генетику.

Американський центр з контролю захворювань вважає, що при пандемічному грипі термін карантинних заходів має тривати не менше 3 місяців.

Так шо, не нийте. Карантин буде довгий. Навіть не мрійте, що все це закінчиться через два тижні. Футбольний чемпіонат Європи з літа вже перенесли на наступний рік.
Але є і гарні новини: половина людей вже вилікувалися. Смертність 3,8%.
Шанс є.
Бийтеся.
Мийте руки.”

Про карантин (від людини, яка пережила обсервацію)Треба бути реалістом. Буде багато хворих. Тисячі. То спитайте себе…

Gepostet von Oleksandr Makhov am Dienstag, 17. März 2020