Важливо Волинь Новини

Луцькі муніципали уклали договір на 1,6 мільйона гривень з власником екскаватора, який трощив ринок

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради уклав із підприємцем Степаном Книшем новий договір на демонтажні роботи упродовж 2020 року, – пише Сила правди.

Його оприлюднили на порталі публічних закупівель «Prozorro».

Тендер на «Руйнування та знесення будівель і земляні роботи» департамент муніципальної варти цьогоріч оголошував аж тричі. Вперше — 21 січня. Однак на торги подали менше двох пропозицій. За законом таку процедуру відміняють. Вдруге тендер оголосили 6-го лютого, невдовзі після скандальних подій на Центральному ринку Луцька. Проте і цього разу надійшло менше двох пропозицій і процедуру відмінили.

Втретє департамент муніципальної варти вже застосував переговорну процедуру, як це передбачає законодаство про державні закупівлі. Договір на 1,6 мільйона гривень 17 березня уклали із фізичною особою-підприємцем Книшем Степаном Миколайовичем. За ці кошти він впродовж 2020 року має надавати послуги із демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд, гаражів, кіосків, металевих та дерев’яних конструкцій, господарських споруд (сараїв тощо), парканів, обмежувачів руху, шлагбаумів, балок, запірних планок та інших об’єктів, які розміщені без відповідних документів на території міста Луцька з відновленням належного та естетичного рівня благоустрою територій, транспортування демонтованого майна.

Підприємець Степан Книш є постійним підрядником на демонтажні роботи департаменту муніципальної варти із 2017 року. З ним у муніципалів це вже дев’ятий договір і п’ятнадцята закупівля. Загальна вартість укладених договорів уже сягнула 8 мільйонів гривень.

Новим документом встановлена така вартість послуг різних видів техніки:

Його ж техніка та техніка його транспортної компанії (екскаватор, маніпулятор та вантажний фургон) брали участь у подіях 4-го лютого, коли було зруйновано два ряди контейнерів на Центральному ринку Луцька. Екскаватор «Fermec-860» застряг між рядами ринку і був арештований поліцією. Правоохоронці тоді відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Арештували на кілька днів тоді і маніпулятор Степана Книша. Згодом з нього зняли арешт, а департамент муніципальної варти змушений був заплатити більше 100 тисяч гривень за його простій.

Невдовзі після скандальних ринкових подій, начальника волинської поліції Петра Шпигу, який назвав події на ринку «реальним знищенням майна громадян», змінили на Юрія Крошка.

Leave a Comment