Волинь Новини

Волинь готова до боротьби із коронавірусом

У Волинській ОДА відбувся брифінг щодо профілактики поширення коронавірусу в області. Спікери: заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, начальник управління охорони здоров‘я ОДА Ігор Ващенюк, начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна.

«Уряд та Президент України роблять усе можливе, аби вберегти своє населення від цієї недуги. Усі заходи, які вживаються на рівні держави, правильні та вчасні», – наголосила на початку зустрічі заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Карантин в освітній сфері

Начальниця управління освіти Людмила Плахотна розповіла про карантин в освітній сфері: «Відповідно до рішення Уряду України та низки місцевих рішень, зокрема, відповідного розпорядження голови облдержадміністрації від 11 березня 2020 року № 131 «Про запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19», усі 1128 навчальних закладів переведенні на дистанційну форму навчання. Тобто, заборонене відвідування дітьми шкіл, садочків та університетів. Навчальний процес не зупинено. Усі педагоги працюватимуть із дітьми дистанційно. Педагогічні колективи працюють, вчителі на зв’язку із батьками, учнями та студентами».

Окрім цього, Людмила Плахотна розповіла, що усі батьки, чиї діти на карантині, мають право на дострокову чергову відпустку або відпустку без збереження заробітної плати. Окрім цього, робочий день можна скоротити на 2-3 години та скоригувати робочий графік із роботодавцями.

Окрім цього, Людмила Плахотна наголосила, що відповідальність за здоров’я та життя дітей лежить виключно на плечах батьків.

Охорона здоров’я готова до боротьби із СОVID-19

Найближчим часом Волинь отримає експрес-тести на визначення коронавірусу. Ймовірно, їх можна буде придбати в аптека. Це залежатиме від кількості тестів які надійдуть в область. Також в області визначено 9 медичних закладів, в яких зможуть надавати відповідну допомогу хворим на коронавірус. Зокрема, це медзаклади у Нововолинську, Володимирі-Волинському, Любомлі, Ратному, Камені-Каширському, Любешові та Ковелі. Про це розповів Ігор Ващенюк, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Окрім цього, Ігор Ващенюк зазначив, що з обласного бюджету виділено 500 тисяч гривень на засоби індивідуального захисту для медичного персоналу обласних закладів охорони здоров’я та 192 тисячі гривень – на придбання медикаментів для інфекційної лікарні.

Також Ігор Степанович розповів про ажіотаж навколо медичних масок, наголосивши, що вони важливі та ефективні тільки для хворої людини. Відтак, скуповувати та зберігати їх дома не потрібно.

Управління інформаційно політиики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Leave a Comment