Новини

Під час карантину в Україні можуть обмежити право людей на пересування

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні під час карантину можуть обмежити громадянам право на пересування. Така заборона можлива у разі поширення коронавірусу в межах країни.

Зокрема, обмежувальні заходи можуть поширити, якщо епідемія поширюватиметься у певній частині країни, розповів Ляшко під час свого брифінгу.

Якщо будуть випадки поширення на певній території, тоді заходи точно будуть переглянуті. Може дійти до обмеження прав людей пересуватися за межі цієї території,
– розповів заступник голови МОЗ.

Водночас міністр інфраструктури Владислав Криклій підкреслив, що поки що, без нагальної потреби, пересування територією України обмежувати не будуть.

Карантин в Україні: коротко

  • Карантин запроваджено на три тижні – з 12 березня до 3 квітня. На цей час пропонують заборонити проведення масових культурних, спортивних та розважальних заходів (де заплановано участь 200 та більше осіб), а також навчальний процес у школах, університетах і дитсадках.
  • Ця заборона не стосується заходів державної необхідності, як засідання Верховної та обласних рад. Проведення спортивних заходів буде можливим з дозволу міжнародних організацій, але обов’язково без глядачів.
  • Крім того, обмеження торкнуться і українських кордонів. Зокрема, з 12 березня планують залишити лише 49 КПП замість 219.

 

Leave a Comment