Важливо Волинь Новини

«Дії муніципальної варти – це провокація націлена на силову ескалацію конфлікту»

Підприємці Центрального ринку переконані, що дії Муніципальної варти міста Луцька з приводу демонтажу незаконними.

Подаємо допис без змін:

“10 березня, муніципальна варта під час незаконного демонтажу паркану навколо Центрального ринку порушила рішення Луцької міської ради.

Згідно правил благоустрою міста Луцька, при виявленні самовільно встановлених тимчасових споруд, скликається комісія яка складає акт з описом об’єкту. В даному випадку, жодної комісії не скликалось і акт не складався.

Крім того, згідно ч. 2 ст. 152 та ст. 158 Земельного Кодексу України, Луцька міська рада, як власник земельної ділянки мала би звернутись до суду з вимогою про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та звільнення її від майна, оскільки виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками. Натомість було обрано антизаконний шлях. Не дивлячись на фактичне існування власника паркану (триває судовий розгляд), було вирішено оголосити майно нічийним і демонтувати.
Підприємці ринку розцінюють такі дії мунварти як провокацію націлену на силову ескалацію конфлікту.
Влада в чергове демонструє категоричне небажання дотримуватись законів України та власних рішень, якщо вони не співпадають з поточними інтересами. Бульдозер не закон
“, – йдеться у дописі.

Leave a Comment