Новини

У ветерана-афганця через борги держави забрали протез ноги

Ветеран Афганської війни, який тільки отримав штучну ногу, знову перейшов на милиці. Про це  повідомляє 24 канал.
До слова, фірма забрала протез на переобладнання, але не повернула. Аргументували вчинок тим, що в Міністерстві соціальної політики не перерахували за неї кошти.
Як відомо, ветеран втратив ногу, коли підірвався на протипіхотній міні в 1982 році. Зараз чоловіку майже 60 років і половину життя він провів без ноги.

Львів’янин звернувся до фонду соціального захисту, щоб скористатися програмою протезування. Однак, користувався сучасним протезом він тільки 2 місяці. Підприємство “Ортотех-Сервіс”, яке виробляло штучну ногу, зняло її на переобладнання і не повернуло.

“28 січня вони повинні були зробити куксоприймач, щоб я міг ходити на ньому. Вони мало того, що його не зробили, ще зняли стегно, колінний вузол і, по суті, я почав ходити без того”,- розповів ветеран війни в Афганістані Микола Окілко.

Йому довелося знову встати на милиці. Тепер учасника бойових дій очікує ще одна експертиза.

“Ми не можемо сказати, що держава відвернулася від нього і не буде його протезувати. Міністерство звернулося до Українського Наукового-дослідного Інституту протезування, в оцінці ситуації з куксою і протезуванням Миколи Петровича”, – зазначила директор Фонду соціального захисту інвалідів Львівщини Галина Мисаковець.

Скільки чекати це рішення – невідомо. Якщо в тесті не дорахуються балів, ветерану такий протез вже не носити.

Незважаючи на ампутацію, чоловік веде активний спосіб життя.

Leave a Comment