Новини

На позачерговому засіданні Ради очікується відставка Гончарука

У середу, 4 березня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, під час якого, ймовірно, буде відправлений у відставку прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, якого можуть замінити одразу декілька кандидатів. Про це з посиланням на власні джерела повідомляють російські ЗМІ. Натомість, за інформацією українських ЗМІ, майбутнім прем’єром швидше за все стане Денис Шмигаль.

Так, кореспондент “Ъ” Матвій Шиманов, посилаючись на власні джерела в ОП та в апараті уряду, повідомив, що питання стосовно звільнення Гончарука фактично вирішене. Президенту і Верховній Раді залишилося лише домовитися про те, хто прийде на зміну прем’єру.

Зокрема, за інформацію видання Коммерсантъ, напередодні парламентського засідання, на якому, можливо, затвердять новий склад уряду, зростає список потенційних прем’єрів. Зокрема, можливими кандидатами на пост глави уряду стали Сергій Тігіпко, Валерій Хорошковський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та віце-прем’єр Денис Шмигаль.
Водночас українські ЗМІ повідомили, що найімовірніше новим прем’єр-міністром України стане нинішній віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль. Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на власні джерела. За інформацією видання, зараз саме цей кандидат є фаворитом на посаду глави уряду замість чинного прем’єра Олексія Гончарука.
Наступного дня інформаційне управління апарату Верховної Ради України повідомило про порядок денний позачергового засідання, скликаного на вимогу президента України Володимира Зеленського. Зокрема, одним із ключових питань для обговорення є пункт “про Кабінет Міністрів України”.

Leave a Comment