Важливо Волинь Новини

Забув про таке поняття як «верховенство права», – підприємці Центрального ринку про спіч Пустовіта на сесії

Підприємці Центрального ринку Луцька звинуватили Пустовіта у незнанні законів.

Про це пишуть у спільноті Європейський Центральний Ринок.

Допис подаємо без змін.

“26 лютого відбулась 70 сесія Луцької міської ради. На ній було розглянуто багато важливих питань для міста, поділено міську землю, заслухано звіт начальника Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Кічука О.Б.

Але, з поміж усього, дуже сильно здивував спіч в.о.голови , секретаря Луцької міської ради пана Пустовіта Г.О.. Неможливо зрозуміти що це було – незнання Законів України, чистосердечне зізнання у злочинах, які здійснили і заклики до вчинення нових злочинів, момент видачі бажаного за дійсне?

Пан Пустовіт забув про таке поняття як «Верховенство права», Конституція України, Закон про національну поліцію, Закон про місцеве самоврядування.

Відповідно до частини першої статті 8 Конституції України в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Верховенство права – це панування права в суспільстві. Верховенство права вимагає від держави його втілення у правотворчу та правозастосовну діяльність, зокрема у закони, які за своїм змістом мають бути проникнуті передусім ідеями соціальної справедливості, свободи, рівності тощо. Одним з проявів верховенства права є те, що право не обмежується лише законодавством як однією з його форм, а включає й інші соціальні регулятори, зокрема норми моралі, традиції, звичаї тощо, які легітимовані суспільством і зумовлені історично досягнутим культурним рівнем суспільства. Всі ці елементи права об’єднуються якістю, що відповідає ідеології справедливості, ідеї права, яка значною мірою дістала відображення в Конституції України.

Таке розуміння права не дає підстав для його ототожнення із законом, який іноді може бути й несправедливим, у тому числі обмежувати свободу та рівність особи.

Викладаємо відео та текст:

«Не може поліція визначати, які рішення виконувати, а які не виконувати.

Не може поліція стояти збоку, осторонь того коли створюється проблеми для представників органів місцевого самоврядування, які виконують свої обов’язки. Не можуть вони осторонь стояти і дивитися, як їм перешкоджають і не робити ніяких кроків, не впливати на ситуацію.

Це не муніципальна варта повинна робити. Це повинна робити поліція. От приклад Києва, де поліція просто приходить, посеред білого дня, поліція відтісняє підприємців, і тих хто чинить великий опір вони просто закидають в машину, і вивозять, десь вивозять, мммм, локалізовують , так скажемо (сміх в залі). Локалізовують їх, локалізовують повністю. Треба було підібрать правильне слово. Підібрав – Локалізовують.

Локалізовують найбільш активних і зносять ці конструкції, і ніхто не питає. Є рішення міської ради. Все. І ніяка муніципальна варта цим не займається, а поліція цим займається. Поліція вносить, організовує забезпечення. Ми для поліція на сьогоднішній день створили гарні умови роботи. Тому що муніципальна варта виконує за поліцію величезний відсоток роботи. І ми про це сьогодні повинні говорити. Ми сьогодні створили всі умови, те що робить сьогодні муніципальна варта, повинна робити поліція. І ми фактично розв’язали їм руки. Шановні наводьте порядок, в місті, боріться з наркоманією, боріться з злочинцями, ми на себе взяли величезний шмат чорнової роботи, але тієї роботи яку має робити поліція. Якщо ми вже будем говорити.

Тому в даному випадку ми підтримуємо економічно, правильно Сергій Володимирович говорить, ми підтримуємо їх економічно, ми розуміємо, що ми не можем буть опонентами, і ми в жоному разі не опоненти. Але в даному випадку, ми розуміємо, що Олег Борисовичу доведеться в тій ситуації, коли керівництво обласної поліції зайняло позицію, яку, яка викликала питання у нас і у багатьох інших людей, посадових осіб ііі . Я не хочу пов’язувати певні кадрові зміни ні з чим, я не знаю чому вони приймались і як приймались. Але хочу сказати, що такі речі не припустимі, коли поліція визначає оцей Закон ми виконуємо, а цей не виконуємо. Закони, а рішення міської влади на території міста це Закони, вони повинні виконуватись.»

Рішення будь-якого державного органу не може суперечити Законам України, і у своїй роботі органи місцевого самоврядування зобов’язанні користуватись і знати Закони України.

Так само і заклики до поліції, щодо дій по відношенню до людей, активістів є незаконними і варто, щоб саме поліція, СБУ, САП проаналізували заклики пана пустовіта на законність.

В Україні немає більше такого міста де муніципальна варта чи подібний орган мали такі повноваження, як у Луцьку.

Приємного перегляду відео”, – йдеться у тексті допису.

Leave a Comment