Важливо Волинь Новини

Центральний ринок&Луцька міська рада: на чию сторону стане суд

Волинська обласна споживча спілка подала касаційну скаргу на рішення апеляційного суду у справі про оскарження дій державного реєстратора. Про це “Волинь.Правді” повідомили у Волинській обласній споживчій спілці.

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові відхилив апеляційну скаргу Спілки на рішення суду першої інстанції у справі про оскарження дій державного реєстратора, який змінив строк дії договору оренди земельної ділянки під Центральним ринком.

Саме це посприяло подальшому загостренню конфлікту між підприємцями, які не бажають переїжджати на Новий ринок, та Луцькою міською радою. Юристи Спілки намагалися довести у суді, що внесення змін державним реєстратором до реєстру було здійснено безпідставно.

Зокрема, як підстава для внесення змін була використана заява Луцької міської ради про виправлення технічної помилки у записі про реєстрацію права оренди. Однак юристи Спілки наполягають, що зміна дати закінчення дії договору оренди земельної ділянки – це не виправлення технічної помилки, і повинне було відбуватися за іншою процедурою та мати іншу правову підставу – рішення суду. Окрім того, у Спілці наполягають, що строк дії договору оренди земельної ділянки під Центральним ринком необхідно рахувати з дати державної реєстрації права оренди. Відтак, договір мав би діяти до червня 2020 року.

У своїй касаційній скарзі адвокати Спілки обгрунтовують необхідність розгляду цієї справи у касаційному порядку високим суспільним інтересом. Зокрема, у касаційній скарзі наголошується, що на ринку працює понад 2000 підприємців, права яких на оренду торговельних місць порушуються.

У касаційній скарзі Волинська обласна спілка просить касаційний суд зупинити виконання рішення суду апеляційної інстанції та ухвалити рішення на користь Спілки, а саме – визнати дії реєстратора неправомірними.

Leave a Comment