Волинь Новини

Ірина Вахович пообіцяла не закривати тубдиспансер на Волині

Інформація про закриття комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» (тубдиспансер), яка останнім часом шириться у засобах масової інформації та соцмережах, не відповідає дійсності.

Голова обласної ради Ірина Вахович категорично заперечує інформацію про закриття медзакладу та закликає волинян не поширювати її. Власник підприємства – громада Волинської області. Представницька влада, тобто Волинська обласна рада, жодних офіційних заяв з цього приводу не робила і не розглядала відповідних проєктів рішень, інформують на сайті облради.

“На сьогодні комунальне підприємство «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» – в пріоритеті фінансування. Воно не закривається, а, навпаки, буде розвиватися. Адже, починаючи з 2018 року, ми вкладаємо в цей заклад немалі кошти. Маю на увазі капітальні видатки. До цього багато років цій лікарні уваги не приділяли, бо, напевно, в депутатів були інші пріоритетні завдання. В обласний бюджет 2020 року вже заклали 2,5 млн грн. Зауважу, що цьогорічні кошти будуть спрямовані на ремонт одного з відділень, в якому будуть лікуватися хворі, які наразі перебувають в Поворському фтизіатричному паліативному відділенні. Хворих переведуть в нове відділення з Поворської лікарні тільки після того, як будуть створені всі умови у відремонтованому приміщенні в Луцьку. Ніхто з цих людей не опиниться на вулиці і ніхто з них не буде позбавлений медичної допомоги. Також дуже прошу: не поширювати фейків про те, що сімейні лікарі будуть обслуговувати хворих з туберкульозом відкритої форми”, – зауважила голова обласної ради.

1 коментар

  • скорочення ліжкового фонду тубдиспансера і кадрів -всіх рівнів не відповідае кількості хворих різних форм туберкульозу. одужання дуже умовне-часті рецедиви і загроза поширення серед населення. дограєтесь з недолугою медреформою до біди.

Leave a Comment