Важливо Волинь Новини

Провладній більшості не до вподоби позиція поліції під час недавніх нічних подій на Центральному ринку

Помста за базар

Юлія Сиротинська

Юлія Сиротинська мало не спізнилася на звіт Олега Кічука. Аж задихалася, так поспішала. Той монтонно розпочав звітувати про 46 тисяч 467 заяв і…

– …Без доповіді давайте! – гукнув Ігор Поліщук.

Олегові Кічуку посипалися запитання. Вчора низка місцевих видань написали про те, що їм відомо про звільнення головного поліціянта області Петра Шпиги. Ще інші написали, що це не звільнення, а підвищення. Але події точно резонували у сесійній залі.

Провладній більшості не до вподоби позиція поліції під час недавніх нічних подій на Старому ринку, коли тракторами посеред ночі муніципали рванули на людей і їхнє майно. Так само «тракторами» сипалися запитання тому, хто стояв за трибуною.

Олегові Кічуку влаштували «темну»

Олег Кічук наполягав: поліція діяла в правовому руслі.

– Ви ж юридичну освіту маєте, то знаєте, що робити, якщо ви з цим не згідні, – апелював до Юлії Сиротинської.

Ігор Поліщук був більш красномовним.

– Друзі, не може бути такого безпорядку. От уявіть, ми з Павлом Данильчуком (Народний контроль) і Миколою Собуцьким (Самопоміч) поставили собі на Театральному майдані кіоски. Там торгуємо сурогатом, хімікатами… Приходить Сиротинська і каже, що це – незаконно. Приходить Кічук. Каже: «Хлопці, треба рішення суду». А я – юрист. Я йду в суд – і ця справа затягується на роки. А ми собі торгуємо… – мало не пальцях розкладає «базар по-луцьки» радник міського голови.

З нагоди «розборок» Юлія Сиротинська вбралася у червоне.
Хлопці в чорному тихо стояли весь день у кіточках цієї зали…

Але навіть не переконує того ж таки Миколу Собуцького.

– Ми не захищаємо Старий ринок. Просто не можна на людей їхати вночі тракторами. Це – злочин, – коротко і ясно резюмує той.

Попри це: тільки 13 обранців проголосувало за звіт Кічука. Зі словами «дякую вам!» той пішов з трибуни.

Джерело: Перший

 

Leave a Comment