Новини

“Різко підвищувати зарплати українцям не можна”, – нардеп

Глава комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова поділилася думкою про те, що в Україні не варто занадто різко піднімати мінімальну зарплату.

Про це повідомляє Стопкор.

На думку Галини Третьякової, це виглядає, як адміністративний тиск на роботодавця, що може змусити його не тільки економити, але і призведе до звільнення співробітників. Третьякова помітила, що зростання зарплати можливе іншим шляхом, у зв’язку з браком фахівців з-за виїзду багатьох українців за кордон.

В Україні міграція, і люди їдуть. А збільшення кількості робочих місць при низькій пропозиції робочої сили призводить до збільшення заробітної плати. Це закон попиту і пропозиції на ринку праці. Якщо ми збільшуємо робочі місця, а людей, які пропонують свою робочу силу, мало, то роботодавці починають конкурувати. ” – повідомила глава комітету в інтерв’ю виданню “Дзеркало Тижня”

А ось різке підняття мінімальної заробітної плати може спровокувати на думку Третьякової зворотній ефект. Підвищення швидше за інфляцію, без урахування реального зростання ВВП, може спровокувати роботодавця до зменшення робочих місць.

Як вважає Галина Третьякова зараз вкрай сприятливий період для того, щоб уряд допоміг роботодавцю в створенні робочих місць і підштовхнув боротися за фахівців конкурентною заробітною платою для співробітників.

Leave a Comment