Новини

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні 26 лютого знову вируватиме сильна негода. У південних областях ймовірні пориви вітру до 24 метрів за секунду, а в західних – сильні дощі, мокрий сніг і шквали до 20 метрів за секунду.

Через негоду Укргідрометцентр оголосив на середу штормове попередження про І рівень небезпеки, жовтий.

Сильний вітер почне докучати жителям Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Одеської та Луганської областей ще надвечір 25 лютого.

Вже у середу, 26 лютого, негода лише посилиться. У західних областях ймовірний мокрий сніг та дощі, що будуть супроводжуватися поривами вітру до 15 – 20 метрів за секунду. У високогір’ї Карпат шквали сягатимуть 25 – 30 метрів за секунду.

Водночас у південно-східних областях опадів не передбачається, лише ймовірний сильний вітер з поривами до 15 – 24 метрів за секунду.

У таку погоду синоптики закликають бути обережними і намагатися оминати білборди, хиткі конструкції та старі дерева.

Синоптики оголосили штормове попередження на 26 лютого

Окрім того, 26 лютого у горах Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

Коли Україну накрила негода?

23 лютого в Україну прийшли циклони Ксантипп і Юлія, через що погода серйозно погіршилась. У всіх регіонах падав дощ або мокрий сніг, а пориви вітру сягали до 15 – 22 метрів за секунду. У Карпатах вирували сильні хуртовини, снігопади і шквали вітру до 40 метрів за секунду.

24 лютого негода посилилась. Найбільше лиха сильний вітер наробив у південих регіонах – там повалило дерева, білборди, металеві конструкції, з будівель позривало дахи. Окрім того, у центрі Одеси на жінку впало дерево, вона загинула на місці. Ще 4 людини постраждали у Херсоні, Кропивницькому, Івано-Франківську та Запоріжжі.

Leave a Comment