Важливо Волинь Новини

На Волині злочинці, які переправляли наркотики у колонію, отримали 7 років позбавлення волі

Працівники СБУ викрили злочинців, які організували постачання наркотиків засудженим, відбуваючи покарання у Маневицькій виправній колонії. Для цього зловмисники залучили спільників «на волі» – двох мешканців Волинської та Івано-Франківської областей, які нелегально переправляли їм товар на територію пенітенціарної установи. Про це повідомляє Стопкор.

Крім постачання наркотиків до колонії вони також займалися продажем наркомістких пігулок «Субутекс» до різних регіонів нашої країни. У 2017 році правоохоронці їх затримали у Маневичах і Калуші на підготовці до збуту чергової партії товару.

Луцький міськрайонний суд визнав затриманих та одного з організаторів угруповання винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 306, ч. 3 ст. 28, ч. 2. ст. 308 та ст. 309 Кримінального кодексу України. Двом зловмисникам, один з яких раніше ув’язнений, суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією майна, третьому – позбавлення волі на строк 4,5 роки з конфіскацією майна.

Матеріали щодо четвертого учасника угруповання, раніше ув’язненого, виділено в окреме кримінальне провадження і знаходяться на розгляді в суді. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Волинський апеляційний суд закрив апеляційне провадження і залишив обвинувальний вирок суду першої  інстанції без змін.

Leave a Comment