Новини

Суд скасував «євробляхеру» штраф в 578 000 грн

Стало відомо, що Сумській області суд скасував постанову митниці, згідно з яким власника «євробляхи» оштрафували на 578 000 грн після того, як на нього наклали штраф у 8 500 грн. Державі також доведеться заплатити «євробляхеру» гроші, які він витратив на адвокатів.

Як пише mmr.net.ua, власник автомобіля на іноземній реєстрації, отримавши від митниці штраф в 578 000 грн, звернувся за юридичною допомогою до громадської організації «АвтоЄвроСила». Адвокати, ретельно вивчивши всі обставини цієї справи, подали заяву до суду з проханням скасувати штраф, так як він на їхню думку незаконний. Суд погодився з доводами адвокатів. В результаті багатотисячний штраф скасований.

Зазначається, що це вже далеко не перший випадок, коли суд скасовує штраф, який на власників автомобілів з іноземною реєстрацією накладає митниця. Адвокати «АвтоЄвроСили» відзначають, що суди у цих справах найчастіше стають на бік «євробляхерів».

Також суди скасовують штрафи особам з подвійним громадянством. Так, нещодавно суд скасував штраф Буковинської митниці громадянину України за використання румунського паспорта при ввезенні машини.

Leave a Comment