Важливо Волинь Новини

“Надто цінна “силовик у шубі”: Сиротинську не звільнятимуть з посади

7 лютого лучанин Сергій Тиможинський зареєстрував елекронну петицію, у якій вимагали від влади міста звільнити очільницю місцевих  муніципалів Юлію Сиротинську.

За проявлені непрофесіональні дії під час ліквідації “Старого ринку”, які призвели до порушення громадського порядку і нанесення матеріальних збитків членам громади м.Луцька, пропоную звільнити з займаної посади начальника департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, Сиротинську Юлію Ярославівну.

Петиція набрала за менш, як два тижні, 378 голосів із 300 необхідних. Проте владці таку петицію не підтримали.

“Зі змісту петиції не вбачається підстав для звільнення Сиротинської Ю.Я. з посади директора департаменту муніципальної”, – відповіли у луцькраді.

Повний текст відповіді на петицію:

На Вашу петицію з приводу звільнення із займаної посади директора департаменту муніципальної варти Сиротинської Ю.Я., повідомляємо наступне.
29.01.2020 прийнято рішення Луцької міської ради рішення міської ради від № 69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою”.
Відповідно до ч. 1 ст. 73 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” акти ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов’язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території.
Враховуючи те, що станом на 03.02.2020 земельна – ділянка не була звільнена від тимчасових споруд та конструкцій, враховуючи відсутність ухвал судів щодо зупинення дії рішення, департаментом муніципальної варти, на підставі п. 5 рішення Луцької міської ради від 29.01.2020 №69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою” 04.02.2020 було розпочато виконання робіт з демонтажу розміщених на ній об’єктів.
Таким чином, працівники департаменту муніципальної варти, зважаючи на вимоги ст. 73 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, інших нормативно-правових актів та свої посадові обов’язки забезпечували реалізацію положень обов’язкового до виконання рішення міської ради від 29.01.2020 №69/1 “Про припинення права постійного користування комунальному підприємству “Луцькі ринки” земельною ділянкою”.
З приводу порушення громадського порядку, повідомляємо, що органом, на який покладено завдання щодо служіння суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, а також здійснення превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, згідно ст.ст. 1, 23 Закону України “Про Національну поліцію” є, Національна поліція України, працівники територіальних підрозділів якої були присутні 04.02.2020 під час проведення робіт з демонтажу тимчасових споруд та зобов’язані були вживати заходів щодо забезпечення публічної безпеки та громадського порядку.
З приводу нанесення матеріальних збитків членам громади м. Луцька, повідомляємо, що оцінка дій працівників департаменту муніципальної варти за даним фактом буде надана в рамках кримінального провадження, внесеному до ЄРДР, за заявами підприємців.
Звертаємо увагу, що загальні засади діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, їх правовий статус, порядок та правові гарантії перебування на службі в органах місцевого самоврядування, а також її припинення визначено Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування”.
Так, згідно абзаців 2-4 ч. 1 ст. 20 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” крім загальних підстав, передбачених Кодексом законів про працю України, служба в органах місцевого самоврядування припиняється на підставі і в „порядку, визначених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, цим та іншими законами України, а також у разі:
– порушення посадовою особою місцевого самоврядування Присяги, передбаченої статтею 11 цього Закону;
– порушення умов реалізації права на службу в органах місцевого самоврядування (стаття 5 цього Закону);
– виявлення або виникнення обставин, що перешкоджають перебуванню на службі, чи недотримання вимог, пов’язаних із проходженням служби в органах місцевого самоврядування (стаття 12 цього Закону);
– досягнення посадовою особою місцевого самоврядування граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування (стаття 18 цього Закону).
Зважаючи на викладене, зі змісту петиції не вбачається підстав для звільнення Сиротинської Ю.Я. з посади директора департаменту муніципальної варти.

Своє обурення Олександр висловив у Фейсбук групі “Збережемо древній Лучеськ”.

Leave a Comment