Виявилося, що якщо в українців немає стажу, то абсолютно без грошей на старості ніхто не залишиться. Журналісти розібралися, який розмір соціальної пенсії закладено законодавчо для громадян, у яких зі страховим стажем не склалося.

За інформацією журналістів, для визначення розміру соціальних допомог пенсіонерам, які не мають права на пенсію, використовується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. При призначенні допомоги в розрахунок йде той розмір прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звернення по допомогу. І станом на 1 січня 2020 року він становив 1638 гривень.

Соціальна пенсія – це щомісячна виплата матеріальної допомоги непрацездатним, у кого відсутній страховий стаж, і немає інших джерел доходу. Соціальна пенсія по старості встановлюється безстроково, але з 65 років. Для призначення соціальної допомоги необхідно звернутися до відділу УСЗН за місцем проживання та подати заяву, паспорт, ІНН, трудову книжку, декларацію про доходи та майно за останні півроку і довідку про склад сім’ї.