Волинь Новини

У Луцьку 2-річна дитина лежить в лікарні сама, а її мама гуляє

У Луцькій центральній районній лікарні лікується 2-річна пацієнтка, до якої приходять багато відвідувачів, які є чужими для дівчинки, а найрідніша людина – мама, майже за місяць не провідала донечки ніразу.

Про це пише “Вісник”.

У палату до 2-річної Даринки увесь день приходять небайдужі лучани, які приносять їй іграшки, одяг, їжу та інші необхідні речі.  Декілька тижнів тому дівчинку знайшли покинутою на холоді на одній із вулиць у Рожищі. Тоді життя дитини рятували у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні. Коли її стан покращився, 11 лютого дитину – з діагнозом переохолодження та ацетонемічний синдром, направили у Луцьку центральну районну лікарню, що у Липинах. За цей час мати ні разу не відвідала свою кровинку.

Як розповіла медсестра, Даринка уже двічі лікувалася у них. Одного разу лежала із бабусею, а згодом – із мамою. Каже, у жінки є ще маленькі діти, а сама вона зловживає алкоголем. У лікарню до горе-матері уже навідувалася опікунська рада. Тоді вона клялась, що буде дивитися за дитиною.

Такі випадки, розповідає медсестра, коли мати забуває про свої обов’язки через алкоголь, непоодинокі. Проходить декілька тижнів і в котре до лікарні потрапляють малята, залишені напризволяще, згодом їх відправляють у дитячий будинок. Каже, що така ж участь чекає і Даринку, якщо невдовзі не прийде горе-мати, яку ще не позбавили батьківських прав.

Жінки, які прийшли відвідати дівчинку, кажуть, що вона дуже розумна. Даринка і справді жвава, охоче розмовляє, грається іграшками та з іншими дітьми. Розповідає малеча навіть про свою маму, на запитання: «Де вона?» Дівчинка відповідає: «Гуляє».

Медсестри кажуть, увесь день до Даринки приходять небайдужі лучани та просять поки що нічого більше не приносити, адже у дівчинки зараз усього вистачає, єдине чого їй справді бракує – це материнської любові та уваги…

Leave a Comment