Важливо Волинь Новини

Як у Луцьку навчатимуть лікарів

В обласному центрі Волині планують готувати спеціалістів-медиків, що є новинкою для краю, адже в області до цих пір медиків готували тільки коледжі.

Медичний факультет планують створити на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Про це йшлося під час зустрічі керівництва вишу з депутатами Луцької міської ради.

Ректор університету Анатолій Цьось зазначив, що для створення медичного факультету в закладі є всі передумови, насамперед кадрові: «Минулого року до нас повернулися цінні спеціалісти. Це Бикалюк Василь Степанович – провідний фахівець, доктор медичних наук, по суті, завдяки йому та колективу біологічного факультету минулого року вдалося ліцензувати медичну спеціальність, та  Ульянов Вадим Олексійович, який чітко та ефективно працює для створення медичного факультету та плануванню його роботи».

Саме проректор з науково-педагогiчної роботи та інновацій Вадим Ульянов підтвердив, що Лесин виш готовий до впровадження медичних спеціальностей.

«Всіх бентежить питання якості навчання. Вся медична освіта складається з двох частин – медико-біологічної (початкові курси) та клінічної. Щодо першої частини, то тут немає жодних питань. Є надпотужний медико-біологічний, хімічний, фізичний і математичний факультети, які здатні забезпечити освітній процес на перших трьох курсах і кадрами, і обладнанням. На хімічному факультеті функціонує фармакологічне відділення, яке має ліцензію та готуватиме фармацевтів», – зазначив Вадим Ульянов.

Щодо клінічної частини, то за словами проректора з науково-педагогiчної роботи та інновацій, у Луцьку  є потужна обласна клінічна лікарня, онкодиспансер, психіатрична лікарня, та інші вузькоспеціалізовані заклади охорони здоров`я, які здатні забезпечити практичну частину навчання майбутніх медиків.

«Тобто, ми маємо весь спектр лікарень та фахівців для підготовки лікарів, а університету потрібно скоординувати разом із владою та головними лікарями цих лікарень зробити свою справу та створити повноцінний та якісний медичний факультет», – підсумував Вадим Ульянов.

Наразі університет працює над ремонтом приміщень та їх якісного обладнання.

Leave a Comment