Важливо Волинь Новини

“Евакуація – це жарт? То посміємося всі разом!”: волинянка втрачає надію повернутися додому з епіцентру хвороби у Китаї

Волинянка Ольга Батура уже декілька днів “на валізах”, адже чекає обіцяну евакуацію на Україну з міста Ухань. Літак із українцями мав вилетіти додому вже сьогодні, проте з технічних причин цього не відбулося.
.

Жінка у розпачі, мовляв, невже так важко організувати літак і знайти місце для проходження карантину:  “Нас всього, плюс-мінус, 50 людей! Вже майже два тижні ми сидимо на валізах, а керівництво нашої країни і далі зволікає. Інші держави (навіть Росія) давно вивезли своїх громадян.

.

Сьогодні прокинулась з надією, що нарешті полетимо додому! Та, близько 9 ранку (за китайським часом, третя година ранку за українським часом) нам повідомили з посольства, що, евакуації не буде. Цитата: “Добрий ранок, друзі. Вибачте, що з самого ранку повідомляю вам неприємну новину. З технічних причин, які не залежать від посольства України в КНР, евакуації сьогодні не буде.

.

Щиро вдячна працівникам посольства за підтримку! Але, як бачимо, нашому уряду, нашим “слугам народу” байдуже до того, що з кожним днем ситуація в м. Ухань погіршується. Чим довше ми тут залишаємося, тим більше ризикуємо захворіти. Навіть похід до супермаркету може бути небезпечним.
.

Тим часом, в українських новинах заявляють, що нас вже везуть додому. У мене враження, що я в якійсь паралельній реальності! Нічого не розумію. Можливо евакуація – це просто жарт? Ну то давайте посміємося всі разом”.

DOM.RIA.com

Leave a Comment