Волинь Новини

Маршрутка №9 сьогодні не поїхала до Нового луцького ринку

Маршрутка номер 9 сьогодні, 7 лютого, не їде до ринку “Новий”, як це анонсували напередодні у Луцькій міській раді, – розповів Суспільному водій автобуса Василь Вільчинський.

Обслуговує маршрут перевізник Микола Макарчук. З ним кореспонденти зв’язалися телефоном, коментувати ситуацію чоловік відмовився.

Нагадаємо, напередодні начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимир Степанов розповів, що маршрут номер 9 змінить рух і заїжджатиме до ринку «Новий».

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради, Володимир Степанов:

“Приписано в умовах на виконком, що у випадку повноцінного функціонування ринку “Новий” схема руху усіх 12-ти автобусів буде змінена: вулиці Бенделіані та Дружби Народів виключатиметься, а буде їхати на Станіславського, до ринку Новий і далі по своїй схемі на Мамсурова. Разом з тим, до нас звернувся перевізник “Санрайз”, у них 10 автобусний маршрут з пропозицією поміняти схему маршруту, щоб не їхати на Дружби Народів, а по Станіславського до ринку “Новий”. По цих питаннях підготували проект рішення до виконкому.”

Сьогодні Володимир Степанов розповів:

“Зранку маршрутка № 9 не поїхала до ринку “Новий”, бо завершують встановлювати валідатори. З наступного тижня має їхати за зміненим маршрутом.”

Маршрутка №9 сьогодні не поїхала до Нового луцького ринку

Ринок Новий знаходиться на околиці Луцька, в селі Рованці на вулиці Євпропейська, 3. 10 років тут працює майстер Дмитро Свириденко.

Майстер, Дмитро Свириденко: “Ні дня не закривалися, торгуємо насосами, їх ремонтуємо, маємо своїх клієнтів, до нас під’їжджають під самі двері, бо техніка важка. – Як сюди доїжджаєте? – є маршрутка №12, їздять тролейбуси 1 і 2, одразу біля ринку зупиняються.”

О 10-й відкриває свою ятку тунісець Ласгар Амар. Розповідає, одружився на лучанці й тут вирішив вести свій бізнес. Каже: його основні клієнті – постійні.

Тунісець, Ласгар Амар: “Два роки тому відкрили й слава Богу працюємо, є люди, ходять із заводу, є місцеві, у нас слава Богу. – Чому вибрали саме це місце? – тут ринок теж, і нормально працюємо.”

На ринку відкриті 10 яток, – каже юристка Наталія Ящинська.

Юристка ринку, Наталія Ящинська: “У нас понад 140 договір уклали на сьогодні, підприємці підходять щодня. Більшість місць зайняті, тому розробили нові ряди, навіть є спереду, ближче до дороги. Продовжили пільговий період: перші три місяці не беремо за оренду, далі 40%, потім три місяці 70 і наступні 85%, це відштовхуємося від остаточної орендної плати.”

Маршрутка №9 сьогодні не поїхала до Нового луцького ринку

Маршрутка №9 сьогодні не поїхала до Нового луцького ринку. UA.Волинь

Про демонтаж частини “Центрального ринку” лучани, з якими ми поспілкувалися, кажуть так:

Лучанка Ірина Ковальчук: “Мені близько, для дітей добре: вибігти свіжих продуктів купити. От рибу в сільпо далеко купувати, то де свіжу купувати? Тепер бідкаємося. У тролейбус я з двома маленькими дітьми не піду. Далеко. Будемо щось вирішувати, чоловік десь буде їздити, шукати.”

Лучанин Володимир Веремчук: “Я думаю, що треба переносити, бо є стара частина, є пам’ятки історії і там треба зробити культурний центр, відпочинковий, щоб було розуміння історії.”

Лучанка Наталія Трофімчук: “Шкода людей, бо вкладали свої гроші і все, мусить з ними влада домовитися, щоб не були ображені . Знайти компроміс.”

Leave a Comment