Новини

Як Україна готується протидіяти коронавірусу

Україна планує евакуювати з Китаю близько 60 українських громадян, які виявили бажання повернутися додому. Пряме авіасполучення з КНР українські авіакомпанії тимчасово призупинили

В Україні поки що не підтверджено жодного випадку зараження цією інфекцією, однак і українські медики та системи цивільного захисту готуються до протидії новому коронавірусу. За словами українського прем’єр-міністра Олексія Гончарука, лікарні зобов’язали провести навчання з оперативного прийняти потенційних пацієнтів, заражених новим коронавірусом.  “Лікарні повинні підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках та обладнанні”, – зауважив прем’єр-міністр у своєму Telegram-каналі.

У світі станом на 6 лютого вже зареєстровано понад 28 тисяч лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції 2019-nCoV, яку вперше було виявлено в Китаї. Від цього коронавірусу вже померло 565 людей.

Українські авіакомпанії тимчасово припинили пряме авіасполучення з КНР, а українські туроператори, як повідомлялось раніше, терміново повернули з Китаю українських туристів. Після прибуття в аеропорт “Бориспіль” усім туристам прямо в літаках поміряли температуру.  25 українських громадян опинилися разом з іншими  3700 пасажирами в карантині на борту круїзного лайнера Diamond Princess після того, як щонайменше в 20 пасажирів цього судна було виявлено новий коронавірус. Diamond Princess зараз стоїть біля берегів Японії поблизу міста Йокогама.

Повернення  затягується

Станом на кінець січня цього року в Китаї на консульському обліку посольства України в КНР, а також генеральних консульств в Шанхаї та Гуанчжоу перебувало 592 громадянина України, з них 57 осіб залишаються в провінції Хубей, звідки розповсюдився новий корона вірус і де нині діє карантин. Такі дані навело посольство України в КНР.

Leave a Comment