Волинь Новини

В Луцьку через знесення ринку можуть скликати позачергову сесію міськради

Голова Волинської ОДА пообіцяв підприємцям повести нараду у п’ятницю, аби вирішити долю ринку

Під час знесення Старого ринку в Луцьку вночі проти 5 лютого три людини отримали травми, коли сотні власників товару зібралися й стали на шляху грейдерів.

Підприємці розповіли журналістам, що комунальники зносили прилавки разом із товарами, застосовуючи силу.

«Не на камеру працівник муніципальної варти сказав, що таке буде цілу ніч, така вказівка», – повідомили люди.

Вранці 5 лютого підприємці пішли шукати правди у міської влади з вимогою скликати позачергову сесію.
У поліції також прокоментували події на ринку. Так, правоохоронці офіційно повідомили, що «близько 40 невідомих осіб пошкодили торговельні контейнери та знесли ринок».

«За цим фактом слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти. На місці події правоохоронці затримали та вилучили спецтехніку – маніпулятор та екскаватор», – йдеться в повідомленні поліції.

Також поліція запевнила, що продовжує забезпечувати громадський порядок на території ринку і вдень і вночі.

«Зважаючи на це, закиди, що під час демонтажу торгових місць «поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради», є необґрунтованими та безпідставними. Наголошуємо: поліція Волині перебувала й залишається на стороні Закону та захисту прав і свобод громадян», – так прокоментували ситуацію у ГУНП у Волинській області.

Leave a Comment